Tuesday 11 December 2012

chocolate muffins- the best I ever tasted

  very rich, grain free-  much tastier than regular flour muffins

 our accidental discovery



2 jajka + 5 zoltek  2 eggs +5 egg yolks
3 lyzki ksylitolu/3 tbsps xylitol
2 lyzki maki kokosowej/2 tbsps coconut flour
1 szkl ( ok 220ml objetosci) mielonych migdalow/ 1 cup almond flour
2 lyzki dobrego kakao/ 2 tbsp good quality cocoa
2  lyzki oleju kokosowego/masla / 2tbsp coconut oil/butter
1 b gorzka czekolada lub/ rownowartosc wagowa surowca kakaowego /large chunk of cocoa liquor
1 lyzeczka sody/1 tsp soda
szczypta soli/pinch of salt
dalam tez ekstrakty z orzechow laskowych i z syropu klonowego ale mozna cos wlasnego sortu
Kawowy czy rumowy moglby byc niezly np
( I also added hazelnut extract and maple extract)

Piekarnik ustawic na 180 st/ set the oven to 180C

przygotowac foremki/papilotki do muffinow czy forme na ciasto/prepare muffin cases

stopic maslo/tluszcz i czekolade, odstawic do wystygniecia/melt butter and cocoa liquor

w wiekszej misce polaczyc wszystkie suche skladniki./  mix all the dry ingredients
W drugiej mokre i polaczyc dodajac stopniowo mokre do suchych./separately, mix all the wet ingredients
I dalej juz jak z muffinami/ follow usual instructions for the muffins
Fill the muffin cases and place in hot oven
Bake for approx 20 min ( of as long as needed- test with wooden pick)




No comments:

Post a Comment