Wednesday 23 October 2013

Raw Chocolate-Swirl Cheesecake Bars

  I love this recipe and one day will experiment with cashew and zucchini filling, however, his time around I opted for  cheese based type  using my old recipe



http://detoxinista.com/2011/02/raw-chocolate-swirl-cheesecake-bars/

Chocolate Crust:
1 cup raw pecans
2 Tablespoons cocoa powder
2 Tablespoons pure maple syrup (preferably Grade B)
1 Tablespoon coconut oil
1/2 teaspoon vanilla extract
1/4 teaspoon sea salt
Directions:
In a mini-food processor (like mine, or a Magic Bullet), process the pecans until they are crumbly:

Be careful not to process too long– you don’t want pecan butter!! Well, maybe you do… but not for this recipe. 
Add in the rest of the crust ingredients, and process until thoroughly combined, scraping down the sides if necessary. Then transfer the crust to a square 6″ Tupperware, lined with plastic-wrap, and press down evenly.

Cheesecake filling:
1 cup raw cashews, soaked for at least an hour
1/2 cup zucchini, peeled and chopped
2 1/2 Tablespoons fresh lemon juice
2 Tablespoons coconut oil
1/4 cup honey
1/2 teaspoon vanilla extract
1/4 teaspoon sea salt
Directions:
Throw all of the ingredients into a blende and blend until silky smooth. Pour the filling over the chocolate crust and smooth the top, using a spatula:

or cheese based filling

1,5 kg curd cheese ( Twarog lowicki , mascarpone, ricotta)
1 tsp stevia/ or 1/3 cup xylitol/ erythrinol, other natural sweetener
6 eggs
 1 tbsp psyllium husks
1 tbsp coconut flour
2 limes ( juice and grated peel)
10 drops natural orange oil or 2 tbsp orange rind


 set the oven to 160C
 prepare a large, rectangular baking dish -layer it with baking paper
 All the ingredients must be at room temperature ( take out of refrigerator approx 1 h earlier)
Placecheese and sweetener in mixing bowl
 mix well until fluffy and well combined

add 1 egg at a time ( approx 1 every 30 sec.) and mix well to combine.
 Add all the other ingredients 

Combine well and transfer to the baking dish
Place in the oven and bake for approx. 20 min in 160C
 Lower temperature to 140C and bake for approx 40-50 min until golden brown.
 Turn of the oven leaving  the cake inside 
 Remove from the oven when cool and transfer to the fridge 


Chocolate Swirl:
2 Tablespoons cocoa powder ( I used raw cacao liquor melted in bain-marie)
1 Tablespoon pure maple syrup ( used raw honey, added to nearly cool melted cacao mass)
1 Tablespoon coconut oil, in liquid form
a few drops of orange oil/extract



Directions:
Whisk the ingredients together until smooth:

White chocolate swirl
large chunk of cacao butter ( melted in bain marie)
1 tbsp raw honey



spod czekoladowy
1 miarka ( 250 ml)  pekanu
2 lyzki kakao
2 prawdziwego syropu klonowego lub 2 -3 lyzki nierafinowanego cukru no kokosowego
1 lyzka oleju kokosowego/masla
1/2 lyzeczki ekstraktu waniliowego
1/4 lyzeczki soli
Directions:
Jesli orzechy w  calosci- zmielic grubo w malakserze uwazajac by nie nadmiernie bo wyjdzie konsystencja masla
Dodac pozostale skladniki, wymieszac do polaczenia. Wylozyc na dno wylozonej papierem do pieczenia prostokatnej blachy.
Docisnac i wygladzic.



masa serowa

1,5 kg twarogu ( np lowicki , mascarpone, ricotta)
ok 1/3 miarki xylitolu lub innego naturalnego slodzika
6 jaj
 1 lyzka lusek  babki plesznik
1lyzka maki kokosowej
2limonki ( sok i otarta skorka)
10kropel naturalnego olejku pomaranczowego lub 2  lyzki skorki pomaranczowej

Piekarnik ustawic na 160 st

Wszystkie skladniki musza byc w temp pokojowej(!!)
( wyjete z lodowki na ok godzine wczesniej)
Ser i cukier umiescic w misce miksera. Wymieszac na gladka mase do pelnego polaczenia
Dodawac po jednym jajku mieszajac za kazdym razem ok 30 sekund
Dodac pozostale skladniki i dokladnie wymieszac.

Wylac na spod czekoladowy wygladzajac dokladnie
Wstawic do piekarnika i piec ok. 20 min w160C
Zmniejszyc temp do  140C i piec kolejnych 40-50 na zloty kolor
Wylaczyc piekarnik pozostawiajac ciasto w srodku do wystygniecia
Chlodne wyjac z piekarnika i wstawic do lodowki



Polewa czekoladowa
2 lyzki kakao ( uzylam surowca kakaowego ( nierafinowanego) rozpuszczajac go nad goraca kapiela wodna)
1 lyzka prawdziwego syropu klonowego ( uzylan niepasteryzowanego miodu dodajac go do chlodnej juz masy czekoladowej)
1 lyzka oleju kokosowego ( stopionego)
pare kropel olejku pomaranczowego



Directions:
Wszystkie skladniki wymieszac na gladka mase

Biala polewa
wiekszy kawalek masla kakaowego stopiony nad goraca kapiela wodna
1 lyzka surowego miodu dodana do chlodnego masla kakaowego.

Instrukcje
schlodzone ciasto polac polewa czekoladowa wygladzajac powierzchnie
 Ozdobic dodatkowo floresami z bialej `czekolady`  twarzac efekt marmurkowy czy inny wlasnego wyboru







No comments:

Post a Comment