Saturday 12 May 2012

Coco-choco, easy -peasy week-end picnic grab


with raw cacao liquor

  Ingredients
4 large eggs
 120 g unsalted butter  or coconut oil ( virgin, organic)
400g desiccated coconut
1-2 tbsp xylitol or small amount of stevia
1 tbsp lemon rind ( optional)
 lemon juice from 1 lemon ( optional)
2 plain chocolates ( Lindt 85% cocoa would be best)
 or equivalent of raw cacao liquor pieces ( preferably )


set the oven to 180C
prepare your baking tray laying it with baking paper
melt butter ( or coconut oil) and leave it to cool
 whisk eggs with sweetener, add slowly desiccated coconut, butter/oil, lemon juice and rind
mix gently
add chocolate/cacao pieces
 spoon cake mixture to the baking tray
 place in the hot oven and bake for 20-25 min or until golden brown
 Remove from the oven and place on wire rack to cool






                               served with fresh fruit ( strawberries, raspberries, blueberries)



  Polish_pls
składniki

400g wiórków kokosowych
1-2 lyzki xylitolu ( lub odpowiednik stevii)
120 g masła / lub oleju kokosowego
4 duze jajka
20 dag gorzkiej czekolady (2 tabliczki) - najlepiej Lindt 85-95%
lub odpowiednik wagowy surowki kakaowej
opcjonalnie
 starta skorka z cytryny
sok z 1 cytryny





sposób przygotowania


  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Masło/olej rozpuść i wystudź. Jajka + cukier ubic na puszysta mase. Czekoladę/surowke kakaowa posiekaj na niezbyt małe kawałki.
  3. Do masy jajecznej dodac wiorki , tluszcz, ew starta skorke cytryny i sok cytrynowy. Wymieszac delikatnie
  4. Dorzucic kawalki czekolady/surowki kakaowej
  5. Masę przełóż do formy, wyrównaj wierzch i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20-25 minut, aż się ładnie zrumieni.
  6. Wyjmij z piekarnika, odstaw na kilka minut, następnie pokrój na kawałki i wystudź na kratce.

zrodlo : MniamMniam





also served for tea with yogurt coated frozen strawberries




                                       and as a base for raspberry and coconut sorbet treat :)


No comments:

Post a Comment