Marbled Peanut Butter Chocolate Loaf
2 cups peanut flour ( 1 cup = 220 ml)
1/4 cup whey protein powder
3 tbsp xylitol
1 1/2 tsp baking soda
1/4 tsp xanthan gum
1/4 tsp salt
2 tbsp cream cheese, softened
1/2 cup smooth peanut butter
3 large eggs
1/2 cup almond milk /or 1/2 cup buttermilk
1/3 cup cocoa powder
1/4 cup whey protein powder
3 tbsp xylitol
1 1/2 tsp baking soda
1/4 tsp xanthan gum
1/4 tsp salt
2 tbsp cream cheese, softened
1/2 cup smooth peanut butter
3 large eggs
1/2 cup almond milk /or 1/2 cup buttermilk
1/3 cup cocoa powder
Preheat oven to 180C and grease a 9×5 inch loaf pan.
In a medium bowl, whisk together peanut flour, protein powder,xylitol , baking soda, xanthan gum and salt. Set
aside.
In a large bowl, beat cream cheese and peanut butter together until
smooth. Beat in eggs, one at a time. Add half of
peanut flour mixture and beat until combined. Addhalf almond milk/buttermilk
and beat, then remaining peanut flour, beating until combined.
Remove half of batter to a separate bowl and set aside. Beat cocoa
powder into remaining batter, then add remaining almond mil/buttermilk and
beat until combined.
Alternate scoops of light and dark batter into the pan. Swirl with a
knife and then smooth the top. Bake 40 to 50 minutes, or until a
tester inserted in the center comes out clean and the edges are
beginning to brown.
Let cool in pan 10 minutes, then flip out onto a wire rack to cool completely.
Polish_pls
marmurkowe 1x
2 kubki maki arachidowej ( kubek = miarka 220ml)
1/4 kubka proteiny serwatkowej ( msz moze byc lyzka maki kokosowej w zastepstwie)
2-3 lyzki xylitolu ( mozna zastapic stevia w minimalnych ilosciach)- mozna tez dac wiecej jesli ktos woli slodsze
1 1/2 lyzeczki sody
1/4 lyzeczki gumy xantan
1/4 lyzeczki soli
2 lyzki zmiekczonego serka typu quark ( czy inny bialy bez dodatkow), ew homo bez dodatkow
1/2 kubka maslanki lub tyle samo mleka migdalowego ( nieslodzonego i bez dodatkow)
1/2 kubka miekkiego ( nie prosto z lodowki) masla orzechowego ( mielone orzechy bez dodatkow)
3 duze jaja
1/3 kubka kakao
Piekarnik ustawic na 180st
Przygotowac forme do pieczenia (keksowke)
W sredniej wielkosci misce wymieszac make arachidowa, xylitol, sode, gume xantan i sol
Odstawic na bok
W wiekszej miscie ubic serek i maslo orzechowe- na puszysta mase. Dodawac po jednym jajku i dalej ubijac do calkowitego polaczenia
Dodac polowe sypkich skladnikow i dokladnie wymieszac.
Dodac polowe maslanki/mleka migdalowego, wymieszac dokladnie, nastepnie dodac reszte sypkich skladnikow
Czesc mikstury przelac do osobnej miski i odstawic
Dodac kakao i mieszac do polaczenia, nastepnie dodac reszte maslanki/mleka migdalowego i ubijac do calkowitego polaczenia
Naprzemiennie nakladac po lyzce ciemnej i jasnej mikstury ( albo jasna najpierw, ciemna na gore czy warstwami).
Piec 40-50 min, sprawdzic patyczkiem czy dokladnie przepieczone
Odstawic na 10 min
wyjac na druciana kratke i odstawic do calkowitego wystygniecia
Jesc
No comments:
Post a Comment