Thursday, 21 November 2013

Keto fudge / niskoweglowe keto krowki

source: fitchickskitchen


INGREDIENTS
1/2 cup peanut butter ( best without additives, salt and sugar free- also almond or cashew butter  will work with this recipe
1/2 cup butter ( unsalted, organic or free range)
2 tbsp coconut cream ( or regular cream)
1/2 cup steviva blend (sweetener to equal 1 cup sugar) (we added  raw honey and a little unrefined coconut sugar - approx 1/3 cup in total but you may want more if you like it sweeter
Also adding a pinch of salt will bring out the sweetness
2/3 cup chocolate whey protein powder ( added plain raw whey protein) -
if you don`t have the above, also full fat milk powder will do, however it will be less healthy
2 tbsp cacao powder ( 3 if  using plain whey protein)
optional- maple syrup extract

DIRECTIONS
In a small saucepan melt coconut cream, butter and PB.
Add remaining  steviva blend/other sweetener and allow to dissolve. Stir in remaining ingredients and pour into a small pan.
Chill until set, or freeze for about an hour).
Cut into pieces. Store in refrigerator.
Makes 20 pieces.





 Skladniki
1/2 miarki* ( 125 ml) masla orzechowego-  bez dodatkow ( moze byc tez maslo migdalowe czy z nerkowca  rowniez domowego wyrobu)
1/2 miarki masla ( niesolonego)
2 lyzki smietany kokosowej ( zwykly nabial tez sie nada)
1/2 miarki slodzika naturalnego ( ksylitol, cukier kokosowy, steviol, honey)ksylitolu i cukru
2/3 miarki proteiny serwatkowej- tu o smaku czekoladowym ale ja dodalam bezsmakowa. Zwykle mleko w proszku( pelnotluste) tez OK acz mniej zdrowa wersja wtedy
2 lyzki kakao ( 3 jesli proteina serwatkowa bezsmakowa w uzyciu czy mleko w proszku)

Sposob przygotowania
 przygotowac keksowke czy inne naczynie - ja uzywam formy sylikonowej ale metalowa pewnie lepiej natluscic
 w misce wymieszac proteine/mleko w proszku i kakao
w malym rondlu podgrzac smietane kokosowa/zwykla, dodajac , maslo kokosowe ( jesli bardzo geste, wtedy lepiej dodawac po trochu i intensywnie mieszac do polaczenia ze smietana) i maslo zwykle.
 Rozpuscic ww i mieszac do polaczenia
Dodac cukier i mieszac do rozpuszczenia.
Wsypac suche skladniki i szybko wymieszac
Przelozyc ( raczej niz przelac bo wyjdzie dosc geste) do przygotowanej formy.
 Wstawic do lodowki ( lub zamrazarki) i czekac az sie zetnie.

*amerykanska miarka ( 1 cup)=250 ml




No comments:

Post a Comment