chicken livers ( organic) approx 1/2 kg
2-3 onions
2-3 carrots
1 chicken breast (best organic)
1/2 kg roast pork belly with fat ( best organic)
1 beef steak ( best organic )
Himalayan salt
freshly ground pepper
mace
garlic
paprika
clarified butter
Roast carrots, livers and meat ( also whole onions and garlic if required )
Place in blender with sharp knife tool and blend until smooth
Place in jars and cover with clarified butter
inspired by J Oliver`s Old School chicken liver parfait recipe
2-3 onions
2-3 carrots
1 chicken breast (best organic)
1/2 kg roast pork belly with fat ( best organic)
1 beef steak ( best organic )
Himalayan salt
freshly ground pepper
mace
garlic
paprika
clarified butter
Roast carrots, livers and meat ( also whole onions and garlic if required )
Place in blender with sharp knife tool and blend until smooth
Place in jars and cover with clarified butter
inspired by J Oliver`s Old School chicken liver parfait recipe
ok 1/2 kg kurzych watrobek eko
2-3 cebule drobno posiekane, zeszklone
2-3 marchewki
1 piers z kurczaka*
1/2 kg brzuszka wieprzowego*
1 stek wolowy*
sol himalajska
swiezo zmielony pieprz
galka muszkatolowa/maca
czosnek
papryka
klarowane maslo ok 1 kostki
Opcjonalnie- 1-2 zblanszowane pory
Upiecz mieso i marchewke w piekarniku ( do miekkosci- jesli przyprawiamy do pieczenia to mniej pozniej z uwzglednieniem tego ) ( razem z miesem mozna tez upiec glowki czosnku i cebule w lupinach )
Wystudzic i zmiksowac w malakserzez ostrym nozem na dosc gladka mase
Przelozyc do sloiczkow i zalac sklarowanym maslem
Mozna dodac rozmaryn, lisc laurowy do smaku ( ja daje do pieczenia i pozniej troche ozdobnie )
2-3 cebule drobno posiekane, zeszklone
2-3 marchewki
1 piers z kurczaka*
1/2 kg brzuszka wieprzowego*
1 stek wolowy*
sol himalajska
swiezo zmielony pieprz
galka muszkatolowa/maca
czosnek
papryka
klarowane maslo ok 1 kostki
Opcjonalnie- 1-2 zblanszowane pory
Upiecz mieso i marchewke w piekarniku ( do miekkosci- jesli przyprawiamy do pieczenia to mniej pozniej z uwzglednieniem tego ) ( razem z miesem mozna tez upiec glowki czosnku i cebule w lupinach )
Wystudzic i zmiksowac w malakserzez ostrym nozem na dosc gladka mase
Przelozyc do sloiczkow i zalac sklarowanym maslem
Mozna dodac rozmaryn, lisc laurowy do smaku ( ja daje do pieczenia i pozniej troche ozdobnie )
* mieso idealnie z eko hodowli, pastwiskowego wypasu.
No comments:
Post a Comment