Thursday, 1 January 2015

White chocolate










Add caption






Mial byc lukier do pierniczkow ( zdrowsza wersja lukru ) ale ze nie
chcialo nam sie ich ozdabiac to w efekcie sypnelismy troche suszonych
owocow, pistacje i wyszlo cos w stylu `bialej` czekolady z bakaliami
w skladzie mniej wiecej
6 lyzek `kremu` kokosowego ( zmiksowany miazsz kokosowy- cos pomiedzy olejem a mlekiem bo jedno i drugie razem - w zastapstwie moze byc tez smietana kokosowa
¼ szkl surowego masla kakaowego posiekanego w drobna kostke
¼ szkl miodu ( my dalismy ok 2 lyzek moze)
¼ szkl oleju kokosowego lub masla
1/4 szkl mleka kokosowego
wanilia

( w przepisie nie ma ale dalam tez odrobine maki kokosowej ( moze lyzke bo ona b intensywnie chlonie plyny )

Bakalie ( tu akurat suszone owoce goji, jagody Inkow, wisnie, zurawina, pistacje ( solone ) ) - w sumietak okolo szklanki

maslo kakaowe i ekstrakt kokosowy podgrzac na malym ogniu, do stopienia ale nie zagotowania ( mozna w kapieli wodnej )
Przelac do miski i rozgrzepac z zimnym mlekiem kokosowym i miodem. Dodac bakalie i wylac na wylozona pergaminem blache lub do silikonowej foremki 20x20cm
Wyrownac powierzchnie i wstawic do lodowki/zamrazarki na minimum pol godziny. Po wyjeciu pokroic w kostke .
Smacznego



Add caption


 my modified version of  cookie frosting
Frosting

  • 6 tablespoons coconut butter (also called coconut cream concentrate)
  • ¼ cup raw cacao butter, chopped
  • ¼ cup honey
  • ¼ cup cold coconut milk
    optional: food coloring (this brand is all natural or use 1 tablespoon finely ground freeze dried strawberries or raspberries – you may need to add extra liquid to achieve desired consistency if using the dried fruit)


  1. Warm the cacao butter and coconut butter over low heat until melted, but not boiling. Pour it into a bowl and whisk in the cold coconut milk and honey. Refrigerate for 20 minutes to set.
  2. Scrape the frosting into a blender or food processor and pulse a few times until the frosting is smooth and fluffy. Add any food coloring if desired or leave white.
  3. Pipe designs or spread frosting onto cooled cookies.
    *For the glossy look that I achieved with the dark pink heart, I first piped a thin border around the outside of the cookie and placed it in the fridge to harden for 10 minutes. Then I melted a little bit of the frosting until it was liquid and poured a little inside the border. I tilted the cookie around until the frosting “flooded” the space and stopped at the border. The others are just spread with an offset spatula then piped with designs.

No comments:

Post a Comment