Add caption |
Mial byc lukier do pierniczkow ( zdrowsza wersja lukru ) ale ze nie
chcialo nam sie ich ozdabiac to w efekcie sypnelismy troche suszonych
owocow, pistacje i wyszlo cos w stylu `bialej` czekolady z bakaliami
w skladzie mniej wiecej
6 lyzek `kremu` kokosowego ( zmiksowany miazsz kokosowy- cos pomiedzy olejem a mlekiem bo jedno i drugie razem - w zastapstwie moze byc tez smietana kokosowa
¼ szkl surowego masla kakaowego posiekanego w drobna kostke
¼ szkl miodu ( my dalismy ok 2 lyzek moze)
¼ szkl oleju kokosowego lub masla
1/4 szkl mleka kokosowego
wanilia
( w przepisie nie ma ale dalam tez odrobine maki kokosowej ( moze lyzke bo ona b intensywnie chlonie plyny )
Bakalie ( tu akurat suszone owoce goji, jagody Inkow, wisnie, zurawina, pistacje ( solone ) ) - w sumietak okolo szklanki
maslo kakaowe i ekstrakt kokosowy podgrzac na malym ogniu, do stopienia ale nie zagotowania ( mozna w kapieli wodnej )
Przelac do miski i rozgrzepac z zimnym mlekiem kokosowym i miodem. Dodac bakalie i wylac na wylozona pergaminem blache lub do silikonowej foremki 20x20cm
Wyrownac powierzchnie i wstawic do lodowki/zamrazarki na minimum pol godziny. Po wyjeciu pokroic w kostke .
Smacznego
Add caption |
my modified version of cookie frosting
Frosting
- 6 tablespoons coconut butter (also called coconut cream concentrate)
- ¼ cup raw cacao butter, chopped
- ¼ cup honey
- ¼ cup cold coconut milk
optional: food coloring (this brand is all natural or use 1 tablespoon finely ground freeze dried strawberries or raspberries – you may need to add extra liquid to achieve desired consistency if using the dried fruit)
- Warm the cacao butter and coconut butter over low heat until melted, but not boiling. Pour it into a bowl and whisk in the cold coconut milk and honey. Refrigerate for 20 minutes to set.
- Scrape the frosting into a blender or food processor and pulse a few times until the frosting is smooth and fluffy. Add any food coloring if desired or leave white.
- Pipe designs or spread frosting onto cooled cookies.
*For the glossy look that I achieved with the dark pink heart, I first piped a thin border around the outside of the cookie and placed it in the fridge to harden for 10 minutes. Then I melted a little bit of the frosting until it was liquid and poured a little inside the border. I tilted the cookie around until the frosting “flooded” the space and stopped at the border. The others are just spread with an offset spatula then piped with designs.
No comments:
Post a Comment