Thursday, 5 July 2012

Homemade nutella and biscotti Tea


  2 eggs
 1 cup almond flour
 1 TBS coconut flour
1 TBS butter
1 TBS psyllium husks powder
1/3 cup milk
1/2 tsp baking soda
1 tsp chia seeds
1tsp /coconut sugar/xylitol
1/2 tsp sea salt
Preheat the oven to 180C
 Prepare a large baking sheet lined with baking paper.
 Blend butter with eggs adding slowly all the dry ingredients and  milk ( gradually)
 Fold a rather firm dough ( (if needed, add some extra almond flour)
 Take a handful of dough and form a ball. Flatten it a little and place on baking sheet 
 It will rise in time and look like a large amaretto :)
 When all the dough used, place in the oven and bake for approx 20-25 min
 After this time, I removed theme from the oven, sliced into biscotti  shapes and returned to the oven to toast a little both sides













    Homemade nutella

 2 TBS hazelnut paste 
1TBSP raw honey/maple syrup
pinch of salt
2-3 TBS unsweetened cocoa powder
 Vanilla extract

Mix well all the ingredients. 

Polish_pls




 Biscotti


2 jajka
 1 lyzki masla/oleju kokosowego
1 miarka maki migdalowej ( 220 ml)
1 lyzka maki kokosowej
 1/3 miarki mleka ( ok 70ml)
1 lyzka babki plesznik ( proszek
1/2 lyzeczki sody
 1 lyzeczka cukru kokosowego/ksylitolu
szczypta soli
1 lyzeczka nasion chia


Piekarnik nagrzac do temp 180 st
blache wylozyc papierem
 Maslo ( w temp pokojowej ) utrzec ( mozna wczesniej roztopic) dodajac jajka i roztrzepujac je troche, stopniowo wymieszane wczesniej sypkie skladniki na przemian z mlekiem.
 Powinno wyjsc ciasto ( niezbyt twarde ale tez niezbyt luzne -takie ktore da sie latwo formowac stosownie)
 W razie potrzeby, dodac wiecej mleka albo wiecej mielonych migdalow

 Nabierac lyzka  i toczyc kule mieszczace sie na dloni.

 Lekko zgniatac i ukladac na blasze ( beda  wygladaly jak duze amaretti :) )
 I powinno wyjsc ok 8-10szt


Wstawic do piekarn ika na ok 20-25 min
 Po tym czasie wyjac i pokroic kazdy w `kromki`
Rozlozyc rzeczone znowu na blasze i wstawic na kolejnych 5-7 min do stostowania po obu stronach



~~~~~~~~~~~~~~~****XXX****~~~~~~~~~~~~~~~~


Domowa Nutella


 2 lyzki pasty z orzechow laskowych ( mielone na miazge orzechy)
1 lyzka niepasteryzowanego miodu/syropu klonowego
szczypta soli
2-3 lyzki kakao
 ekstrakt waniliowy

wszystko wymieszac

No comments:

Post a Comment