2 eggs
1 cup almond flour
1 TBS coconut flour
1 TBS butter
1 TBS psyllium husks powder
1/3 cup milk
1/2 tsp baking soda
1 tsp chia seeds
1tsp /coconut sugar/xylitol
1/2 tsp sea salt
Preheat the oven to 180C
Prepare a large baking sheet lined with baking paper.
Blend butter with eggs adding slowly all the dry ingredients and milk ( gradually)
Fold a rather firm dough ( (if needed, add some extra almond flour)
Take a handful of dough and form a ball. Flatten it a little and place on baking sheet
It will rise in time and look like a large amaretto :)
When all the dough used, place in the oven and bake for approx 20-25 min
After this time, I removed theme from the oven, sliced into biscotti shapes and returned to the oven to toast a little both sides
Homemade nutella
2 TBS hazelnut paste
1TBSP raw honey/maple syrup
pinch of salt
2-3 TBS unsweetened cocoa powder
Vanilla extract
Mix well all the ingredients.
Polish_pls
Biscotti
2 jajka
1 lyzki masla/oleju kokosowego
1 miarka maki migdalowej ( 220 ml)
1 lyzka maki kokosowej
1/3 miarki mleka ( ok 70ml)
1 lyzka babki plesznik ( proszek
1/2 lyzeczki sody
1 lyzeczka cukru kokosowego/ksylitolu
szczypta soli
1 lyzeczka nasion chia
Piekarnik nagrzac do temp 180 st
blache wylozyc papierem
Maslo ( w temp pokojowej ) utrzec ( mozna wczesniej roztopic) dodajac jajka i roztrzepujac je troche, stopniowo wymieszane wczesniej sypkie skladniki na przemian z mlekiem.
Powinno wyjsc ciasto ( niezbyt twarde ale tez niezbyt luzne -takie ktore da sie latwo formowac stosownie)
W razie potrzeby, dodac wiecej mleka albo wiecej mielonych migdalow
Nabierac lyzka i toczyc kule mieszczace sie na dloni.
Lekko zgniatac i ukladac na blasze ( beda wygladaly jak duze amaretti :) )
I powinno wyjsc ok 8-10szt
Wstawic do piekarn ika na ok 20-25 min
Po tym czasie wyjac i pokroic kazdy w `kromki`
Rozlozyc rzeczone znowu na blasze i wstawic na kolejnych 5-7 min do stostowania po obu stronach
~~~~~~~~~~~~~~~****XXX****~~~~~~~~~~~~~~~~
Domowa Nutella
2 lyzki pasty z orzechow laskowych ( mielone na miazge orzechy)
1 lyzka niepasteryzowanego miodu/syropu klonowego
szczypta soli
2-3 lyzki kakao
ekstrakt waniliowy
wszystko wymieszac
No comments:
Post a Comment