- 2 cups virgin coconut oil
- 1 cup raw or natural unsweetened cacao powder
- 1/3 cup grade B maple syrup (we used raw honey instead)
- 1 1/2 cups walnuts (raw or roasted), roughly chopped ( or other nuts)
- 2 szkl oleju kokosowego
- 1 szkl kakao raw ( nieprzetworzone )
- 1/3 szkl syropu klonowego st B lub miodu
- 1 1/2 szkl orzechow wloskich lub innych ( surowych lub prazonych ), posiekanych niezbyt drobno. Mozna tez suszone owoce, wiorki, nasiona ew
1. olej kokosowy ubic mikserem na puszysto ( ok 2-3 min )
2. Dodac kakao, syrop lub miod i ubijac do polaczenia skladnikow - ok 1 min
3. dodac orzechy
4. wylozyc do kwadratowej formy ok 20x20 cm ( albo do keksowki czy czegos w podobie ) Schlodzic w lodowce ok godziny co najmniej .
Pokroic w kwadraty lub plastry. Przechowywac w lodowce
Pokroic w kwadraty lub plastry. Przechowywac w lodowce
No comments:
Post a Comment