Wednesday, 31 July 2013

Pumpkin Spice Muffins (Grain-free) « Detoxinista







Pumpkin Spice Muffins (Grain-free)


Ingredients:
1 cup almond butter - to be honest, almond meal worked better
1/2 cup pumpkin puree ( with almond meal, I used 1 cup)
2 whole eggs ( organic of grass pastured)
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon fine sea salt ( Himalayan or celtic salt is best )
1 tablespoon Pumpkin Pie Spice ( just use cloves, ginger, nutmeg, cinnamon( REAL) )
1/3 cup maple syrup (or honey, if you prefer)- I prefere coconut sugar as baked honey becomes a harmful toxin
Optional: 1/3 cup dark chocolate chips ( I would use REAL, raw cacao if any)
Directions:
Preheat your oven to 350F, and line a standard muffin pan with paper cups. In a medium bowl, combine all of the ingredients and mix until a smooth batter is formed, folding in the chocolate chips last, if desired.
Using a 1/4 cup, distribute the batter evenly among the 12 baking cups. Bake for 15-20 minutes at 350F, until the centers are firm and starting to crack.







Sklad:
1 szkl masla migdalowego - probowalam tej wersji ale stanelo na mielonych migdalach po prostu
1/2 szkl puree dyniowego ( uzywajac mielonych migdalow dalam 1 szkl pure)
2jajka ( eko lub z wolnego wybiegu przynajmniej)
1/2 lyzeczka sody
1/4 lyzeczki mialkiej soli himalajskiej
1 lyzka przyprawy piernikowej  ( po prostu mieszanka mielonych gozdzikow, imbiru, galki i cynamonu ( cejlonski najlepiej ) )
1/3 szkl prawdziwego syropu klonowego lub miodu - (ja wole cukier kokosowy nierafinowany lub melase trzcinowa)
Opcjonalnie: 1/3 szkl chipsow czekoladowych  ( uzylam prawdziwego surowca kakaowego polamanego na drombe kawalki)


Nagrzac piekarnik do 180 st.  Blache do muffinow wylozyc papilotkami . 
Polaczyc wszystkie skladniki ( suche, mokre i suche do mokrych) i wymieszac delikatnie do polaczenia
Wypelnic  papilotki ( ok 12 szt) Piec ok 15-20 min az pojawia sie pekniecia.






No comments:

Post a Comment