Ingredients:
• 2 TBSP coconut flour
1/2 cup almond flour ( or nut flour )
• 1 tsp baking soda
• 1/2 tsp salt
• 1 tsp cinnamon
• 1/2 tsp ginger powder
• 1 cup pumpkin purre
• 3/4 cup brown sugar ( I used 1/3 cup coconut sugar as sweet enough for us)
• 1/2 cup melted butter
• 2 eggs
• 1 - 2 TBSP freshly grated ginger ( finely )
• 1 tsp vanilla extract
• 3/4 cup chopped walnuts (lightly roasted/toasted/ )
Froasting
• 3 TBSP double cream or mascarpone, or butter ( or coconut cream for dairy free version)
• 3 TBSP caramel ( made with 2 TBSP coconut sugar + 2 TBSP crream or coconut milk
baking tray 20 x 20 cm, well greased or lined with paper
- set the oven to 175 C. Combine coconut and almond flour, cinnamon, ginger, salt, soda.
- In a separate bowl mix well pumpkin puree, sugar, melted butter, eggs, grated ginger and vanilla extract. Combine with dry ingredients and 1/2 cup nuts
- Pour into prepared baking tray and bake for approx 35-40 min. Test with toothpick for dryness. Leave to cool.
- Prepare caramel ( in a small pan heat 2 tbsp cream/coconut milk and
add sugar. Boil until reduced and a little sticky mixing all the time.
Cool a little and mix well with mascarpone/ butter
Spread on cooled cakeand sprinkle with remaining toasted nuts and refrigerate for a n hour or so ( ideally overnight )
Enjoy!Polish_pls
Składniki:
• 1 szklanka mąki / zastapilam 2 lyzkami maki kokosowej I 1/2 szkl migdalowej z mielonym pekanem- pol na pol
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1/2 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka cynamonu w proszku
• 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
• 1 szklanka drobno startego miąższu dyni
• 3/4 szklanki brązowego cukru ( 1/2 szkl naturalnego kokosowego)
• 1/3 szklanki roztopionego masła
• 1 jajko( 2 jesli uzywamy maki kokosowej)
• 1 - 2 łyżki tartego świeżego imbiru
• 1 i 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii
• 3/4 szklanki orzechów włoskich, posiekanych i zrumienionych na patelni
Polewa:
• 3 łyżki śmietanki kremówki ( uzylam mascarpone)
• 100 g białej czekolady ( w zdrowszej opcji karmel z masla,cukru kokosowego I naturalny ekstrakt z syropu klonowego )
oraz: forma na ciasto - 20 x 20 cm, wysmarowana masłem
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, imbir i cynamon w proszku.
- W drugiej misce zmiksować dynię, brązowy cukier, masło, jajko, imbir i 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii. Wymieszać z mąką oraz 1/2 szklanki orzechów.
- Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i piec przez około 35 - 40 minut (sprawdzić patyczkiem; po wyjęciu z ciasta powinien być suchy). Ostudzić.
- Zagotować śmietankę, odstawić z ognia, dodać kosteczki białej czekolady i pozostałe 1/4 łyżeczki wanilii. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić i poczekać kilkanaście minut aż polewa nieco zgęstnieje. Rozsmarować ją po cieście, posypać pozostałą 1/4 szklanki orzechów.
Ingredients:
• 2 TBSP coconut flour
1/2 cup almond flour ( or nut flour )
• 1 tsp baking soda
• 1/2 tsp salt
• 1 tsp cinnamon
• 1/2 tsp ginger powder
• 1 cup pumpkin purre
• 3/4 cup brown sugar ( I used 1/3 cup coconut sugar as sweet enough for us)
• 1/2 cup melted butter
• 2 eggs
• 1 - 2 TBSP freshly grated ginger ( finely )
• 1 tsp vanilla extract
• 3/4 cup chopped walnuts (lightly roasted/toasted/ )
Froasting
• 3 TBSP double cream or mascarpone, or butter ( or coconut cream for dairy free version)
• 3 TBSP caramel ( made with 2 TBSP coconut sugar + 2 TBSP crream or coconut milk
baking tray 20 x 20 cm, well greased or lined with paper
- set the oven to 175 C. Combine coconut and almond flour, cinnamon, ginger, salt, soda.
- In a separate bowl mix well pumpkin puree, sugar, melted butter, eggs, grated ginger and vanilla extract. Combine with dry ingredients and 1/2 cup nuts
- Pour into prepared baking tray and bake for approx 35-40 min. Test with toothpick for dryness. Leave to cool.
- Prepare caramel ( in a small pan heat 2 tbsp cream/coconut milk and add sugar. Boil until reduced and a little sticky mixing all the time.
Cool a little and mix well with mascarpone/ butter
Spread on cooled cakeand sprinkle with remaining toasted nuts and refrigerate for a n hour or so ( ideally overnight )
Enjoy!
No comments:
Post a Comment