We modified the original recipe quite a bit as the consistency was far too runny
Ingredients
1 large ripe avocado
1/4 cup + 2 T raw cacao and extra for dusting + some nut/almond meal ( we used pecan approx 1/3 cup but just enough to make it stick together)
1-2 tbsp raw honey
optional:
1/4 cup chopped pumpkin seeds for rolling (best soaked and roasted)
Alternatively sesame seed( saa)
Method
1 Puree avocado in processor until smooth. Add in honey, cacao and nut meal and mix until blended.
2 Using a cookie scoop, gently drop and roll balls into coating of choice.
jedno dojrzale, spore awokado
ok 1/4 miarki dobrego kakao + ze 2 lyzki do obtoczenia
1-2 lyzki miodu niepasteryzowanego
dodatkowo dalismy troche mielonego pekanu ( ale na dobra sprawe i migdaly mielone czy maka kokosowa tez beda OK
Tak moze 1/3 miarki ( jesli maka kokosowa to moze 1 nie za duza lyzka wystarczy)
Mozna tez dac ekstrakt waniliowy czy z ozrechow laskowych np- zaleznie od upodoban i tego co jako dodatek w srodku
Opcjonalnie - do obtoczenia mielone grubo pestki dyni
Dziewczyny tez obtaczaly w sezamie, grubo mielonych pestkach slonecznika, grubo mielonym pekanie. I tez przyjemny efekt
Zmiksowac awokado. Dodac miod ( czy inny slodzacy), kakao, mielone orzechy /make .Wymieszac dobrze.
Powinno sie dac nabrac na lyzeczke i utoczyc z tego kulke. Najlepiej pozniej na troche do lodowki. My dajemy do zamrazalnika( ale nie za dlugo zeby z tego nie wyszly lamienie :)
W wersji bez mielonych orzechow a za to z dodatkiem mleka kokosowego ( czy innego )
nasze ulubione ice pops wychodza.
W wersji bez mleka i bez orzechow, a za to z dodatkiem zmiekczonego oleju kokosowego - pyszny!! mus czekoladowy.
Rowniez jako krem do ciasta ( do przelozenia i na gore do posmarowania )
1/4 cup + 2 T raw cacao and extra for dusting + some nut/almond meal ( we used pecan approx 1/3 cup but just enough to make it stick together)
1-2 tbsp raw honey
optional:
1/4 cup chopped pumpkin seeds for rolling (best soaked and roasted)
Alternatively sesame seed( saa)
Method
1 Puree avocado in processor until smooth. Add in honey, cacao and nut meal and mix until blended.
2 Using a cookie scoop, gently drop and roll balls into coating of choice.
jedno dojrzale, spore awokado
ok 1/4 miarki dobrego kakao + ze 2 lyzki do obtoczenia
1-2 lyzki miodu niepasteryzowanego
dodatkowo dalismy troche mielonego pekanu ( ale na dobra sprawe i migdaly mielone czy maka kokosowa tez beda OK
Tak moze 1/3 miarki ( jesli maka kokosowa to moze 1 nie za duza lyzka wystarczy)
Mozna tez dac ekstrakt waniliowy czy z ozrechow laskowych np- zaleznie od upodoban i tego co jako dodatek w srodku
Opcjonalnie - do obtoczenia mielone grubo pestki dyni
Dziewczyny tez obtaczaly w sezamie, grubo mielonych pestkach slonecznika, grubo mielonym pekanie. I tez przyjemny efekt
Zmiksowac awokado. Dodac miod ( czy inny slodzacy), kakao, mielone orzechy /make .Wymieszac dobrze.
Powinno sie dac nabrac na lyzeczke i utoczyc z tego kulke. Najlepiej pozniej na troche do lodowki. My dajemy do zamrazalnika( ale nie za dlugo zeby z tego nie wyszly lamienie :)
W wersji bez mielonych orzechow a za to z dodatkiem mleka kokosowego ( czy innego )
nasze ulubione ice pops wychodza.
W wersji bez mleka i bez orzechow, a za to z dodatkiem zmiekczonego oleju kokosowego - pyszny!! mus czekoladowy.
Rowniez jako krem do ciasta ( do przelozenia i na gore do posmarowania )
No comments:
Post a Comment