Recipe source
Go pick half a dozen full elderflower heads ideally on a sunny day when they are most fragrant.allons of cold water (thats 10 Litres for my Euro chums)
- Half fill a clean bucket with 2 g
- dissolve 2lbs (1kg) of white sugar into the water
- shake any debris and insects clear from the elderflower heads and immerse in the water
- Cut two lemons in half squeeze juice into water and throw in the squeezed halfs
- add a splosh (4 tablespoons) of white wine vinegar
- stir gently and cover with a clean tea towel
- leave for 24 hours stirring occasionally
read more
Polski
W sloneczny dzien zbierz ok 12 pelnych kwiatostanow dzikiego wina
- czyste wiadro napelnij do polowy 10 litrami czystej wody
- rozpusc ok 1 kg cukru i wymieszaj dobrze
- przejrzyj kwiatostany i wytrzasnij ew owady i in i dodaj do syropu
- 2 cytryny umyte i przekrojone na polowe - wycisnij sok i dodaj do wodyna koniec dodajac rowniez wycisniete polowki cytryn
- dodaj ok 4 lyzek octu ( ja nie dodaje octu pozwalajac na naturalna fermentacje )
- wymieszac delikatnie
- odstawic na 24h mieszajac od czasu do czasu
Po 24 h przelac przecedzony przez geste sito/ gaze syrop do czystych butelek do ok 2/3 wysokosci.
Odstawic na ok tydzien odgazowujac odrobine od czasu do czasu
No comments:
Post a Comment