Monday, 25 June 2012

Savory Pecan Biscuits

All Recipes - Roost: A Simple Life:

'via Blog this'

  ( source: Roost  )


Savory Pecan Biscuits 
  • 1 cup almond flour
  • 1 1/2 cup pecan meal (Whole Foods sells this in the bulk section or you can make you own by grinding up raw pecans, if you can not find pecans in your area you can substitute with additional almond flour)
  • 1 tsp salt 
  • 1 tsp baking soda
  • 1/4 cup ghee, melted (or oil of your choice)
  • 2 eggs
  • 1 TBS chopped rosemary
  • almond flour for dusting
Preheat oven to 350F. Place dry ingredients a bowl and mix well. Place wet ingredients in a bowl and mix well. Combine wet and dry ingredients until a dough is formed. 
Place a sheet of parchment paper on the counter and sprinkle with almond flour (about 1/4 cup) place dough on top and knead until a biscuit dough consistency (not too sticky but not crumbly either). If you need to sprinkle with additional almond flour that is fine.
Form dough into a ball and place an additional sheet of parchment on top. Using a rolling pin roll dough until it is about two inches high. 
Remove top piece of parchment and using a biscuit cutter cut out biscuits and place them on a baking sheet lined with parchment paper. 
Repeat process with remaining dough. Place in oven for 20-25 minutes.
Garlic and Herb Confit
  • 30 cloves of garlic, peeled
  • 5 thin slices of meyer lemon (or regular lemon)
  • 2 bay leaves
  • 2 TBS chopped thyme
  • 1 tsp salt
  • 1 cup olive oil
Preheat oven to 300F. Place all ingredients in an oven proof dish with a lid (I used a ceramic crock pot). Gently toss everything to coat and place in the oven for 30 minutes.
After thirty minutes carefully stir everything in the pot and cook for an additional 30 minutes. 
Remove from oven and set aside to cool a bit.
Remove and discard bay leaves. At this point you can pour all ingredients into a well sealed jar and keep in fridge for up to two weeks, using the garlic and herb oil as needed. Or you may blend it all into a thick paste which is what I have chosen. 
For the latter, simply remove and discard the lemon slices and set aside 1/4 cup of the infused oil (we will use this for frying the sage). Place everything else in a blender and blend until desired consistency.
Crispy Sage 
  • 1/4 cup of the reserved garlic oil
  • a handful of fresh sage leaves
Heat oil over medium heat. Carefully place sage leaves in the oil and cook on each side, about 1 minute. Place fried sage on a paper towel lined plate and sprinkle with salt.
Assembly
Place a warm biscuit on a plate. Top with a generous dollop of the garlic confit and garnish with a crispy sage leaf.







Polish_pls

Wytrawne ciastka pekanowo-ziolowe

1 miarka mielonych migdalow ( miarka= ok 220 ml)
1 1/2 miarki mielonych orzechow pekan ( w przepisie z adnotacja ze z braku ww, mozna zastapic rownowartoscia migdalow dodatkowo)
1 lyzeczka soli
1 lyzeczka sody
1/4 miarki masla/oleju kokosowego, ghee czy innego tluszczu ( stopionego)
2 jajka
1 lyzka rozmarynu ( dalam tymianek)
dodatkowo troche mielonych migdalow do podsypania
Piekarnik nagrzac do 180 st
Wszystkie suche skladniki do jednej miski i dobrze wymieszac
W drugiej misce roztrzepac jajka troche i wymieszac z roztopionym tluszczem
polaczyc suche i mokre i wymieszac dobrze zagniatajac ciasto.
Na stopnicy czy stole rozlozyc papier do pieczenia, posypac dodatkowa iloscia migdalow mielonych ( ok 1/4 miarki- wiecej jesli trzeba) i zagniesc ciasto o konsystencji takiej jak na ciastka- ani nie za rzadkie, ani nie za twarde. Przykryc drugim arkuszem papieru i rozwalkowac do grubosci ok 3 cm- ja rozwalkowalam tak na 2 cm i wycinalam pozniej mniejsze)
usunac gorna warstwe papieru i wycinac ciastka foremka, rozkladac na wylozonej papierem blasze. Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec ok 20-25 min

Podawac z czosnkowo-ziolowa pasta

( u nas to bylo mazidlo z czarnych oliwek, swiezej bazylii, oliwy, fety i suszonych pomidorow_ zabek czosnku bo nie moglismy sie doczekac tej czosnkowej pomady ;-P )


A z pomada to tak



30 zabkow czosnku- obranych
5 cienkich plasterkow cytryny
2liscie laurowe
2 lyzki posiekanego tymianku
1 lyzeczka soli
1miarka oliwy
Piekarnik nagrzac do 150C
ww skladniki umiescic w naczyniu zaroodpornym z przykryciem, i wstawic do piekarnika na ok pol godz.
Po tym czasie, wyjac, znowu zamieszac i wstawic na kolejne pol godz
Wyjac z piekarnika i odstawic do przestygniecia (lekkiego)

Wyjac liscie laurowe 
Reszte mozna przelac do sloika i przechowywac w lodowce do ok 2 tyg stosujac czosnek i olej ziolowy do roznych celow albo zmiksowac na gesta paste do powyzszego celu icon_smile.gif
( wyjmujac uprzednio plastry cytryny i odlewajac 1/4 oliwy)


Chipsy szalwiowe

1/4 miarki oliwy ziolowej ( zachowanej powyzej)
garsc lisci szalwi
Oliwe podgrzac na srednim ogniu, dodawac stopniowo liscie szalwii i podsmazac przez ok 1 min
Odkladac na papierowy recznik i posypac lekko sola

No comments:

Post a Comment