applying a few changes
CAKE:
3 cups blanched almond flour OR 1 cup coconut flour
1 TBS baking soda
1 TBS cinnamon
1/4 tsp nutmeg
1 tsp Celtic sea salt
2 tbsp xylitol
1/2 cup coconut oil or butter
1/2 cup melted cacao liquor/plain chocolate
4 eggs (8 eggs if using coconut flour)
1 cup brewed chai tea (4 tea bags)
1 tsp Celtic sea salt
2 tbsp xylitol
1/2 cup coconut oil or butter
1/2 cup melted cacao liquor/plain chocolate
4 eggs (8 eggs if using coconut flour)
1 cup brewed chai tea (4 tea bags)
3-4 pears ( cut into slices)
GLAZE:( optional)
1/2 cup brewed chai tea (1 tea bag)
GLAZE:( optional)
1/2 cup brewed chai tea (1 tea bag)
Preheat oven to 350°. Brew tea in boiling water and set aside.
Grease a 12-cup bundt pan and set aside. In a medium bowl, whisk
together the coconut flour, baking soda, spices and salt.
Set aside.
In the bowl of a stand mixer, combine sweetener, oil, tea & eggs. Mix to combine. Then add the flour mixture and combine once
again. Pour into prepared Bundt pan and bake for 1 hour, or until a
toothpick comes out of the cake clean.
While it bakes, prepare the
glaze. In a medium sized bowl, place the 1/2 cup brewed tea, 1/2 cup
coconut oil (it will melt in the hot tea), and sweetener and
mix well. Set aside to cool a bit before spreading over cake.
3 szkl ( 250 ml) maki migdalowej LUB 1 kubek kokosowej
1 lyzka sody
1 lyzka cynamonu
1/4 lyzeczki galki
1 lyzeczka imbiru
1 lyzeczka soli
2 lyzki xylitolu ( ew in cukru )
4 jajka ( 8 jesli uzywamy maki kokosowej)
3-4 gruszki- obrane i pokrojone w plastry
1/4 szkl oleju kokosowego lub masla
1/3 szkl czekolady /surowca czekoladowego
1 szkl herbaty chai ( zaparzonej z 4 torebek)
( inna opcja to 2 kubki maki migdalowej, 1/3 szkl maki kokosowej i w tym przypadku 6 jaj i odrobina wiecej plynu/herbaty )
LUKIER ( opcjonalnie)
1/2 kubka herbaty chai ( z 1 torebki)
1/2 kubka oleju kokosowego
szczypta stevii
rozgrzac piekarnik do 180 st
przygotowac napar z herbaty
natluscic forme do babki ( z otworem w srodku)
w sredniej wielkosci misce wymieszac make, sode, cynamon etc i sol. Odstawic na bok, Mikserem wymieszac slodzik, olej kokosowy, rozpuszczona czekolade ( dodaje do oleju rozmiekczajac go ) herbate i jaja.
Polaczyc z sypkimi skladnikami. Przelac do formy. Na gorze ulozyc plasterki gruszki. Wstawic do piekarnika i piec ok 1h( sprawdzic patyczkiem )
W miedzyczasie przygotowac lukier dodajac olej kokosowy do cieplej herbaty i dosladzajac stevia ( ew innym slodzikiem)
Odstawic do wystygniecia
No comments:
Post a Comment