Recipe source
2 1/2 tablespoons coriander seeds, dry-roasted and ground
1 tablespoon cumin seed, dry roasted and ground
1 teaspoon brown mustard seeds
1/2 teaspoon cracked black peppercorns
1 teaspoon chili powder (such as cayenne.......not the SW seasoning..)
1 teaspoon ground turmeric
2 crushed garlic cloves
2 teaspoons grated fresh ginger
3 -4 tablespoons white vinegar ( or apple cider vinegar) ( skip the vinegar if preparing dry curry mix to be used instantly)
Directions:
Put all ingredients except vinegar into small bowl and mix together well.
Add the vinegar and mix to a smooth paste.
Keep for up to one month in an airtight container in fridge.
1 tablespoon cumin seed, dry roasted and ground
1 teaspoon brown mustard seeds
1/2 teaspoon cracked black peppercorns
1 teaspoon chili powder (such as cayenne.......not the SW seasoning..)
1 teaspoon ground turmeric
2 crushed garlic cloves
2 teaspoons grated fresh ginger
3 -4 tablespoons white vinegar ( or apple cider vinegar) ( skip the vinegar if preparing dry curry mix to be used instantly)
Directions:
Put all ingredients except vinegar into small bowl and mix together well.
Add the vinegar and mix to a smooth paste.
Keep for up to one month in an airtight container in fridge.
Polish_pls
2 1/2 lyzki nasion kolendry ( suchych i zmielonych)
1 lyzka kminu rzymskiego ( nasion)- suchych, zmielonych
1 lyzeczka brazowych nasion musztardy
1/2 lyzeczki mielonego pieprzu
1 lyzeczka chilli ( np cayenna czy innego w czystej postaci)
1 lyzeczka kurkumy
2 zabki czosnku- zmiazdzone
2 lyzeczki startego korzenia imbiru
3 -4 lyzki octu spirytusowego ( wole jednak jablkowy albo wcale jesli mikstura do natychmiastowego uzycia)
1 lyzka kminu rzymskiego ( nasion)- suchych, zmielonych
1 lyzeczka brazowych nasion musztardy
1/2 lyzeczki mielonego pieprzu
1 lyzeczka chilli ( np cayenna czy innego w czystej postaci)
1 lyzeczka kurkumy
2 zabki czosnku- zmiazdzone
2 lyzeczki startego korzenia imbiru
3 -4 lyzki octu spirytusowego ( wole jednak jablkowy albo wcale jesli mikstura do natychmiastowego uzycia)
Sposob przygotowania
wszystkie skladniki ( poza octem) wymieszac dokladnie
wszystkie skladniki ( poza octem) wymieszac dokladnie
Dodac ocet ( opcjonalnie) i wymieszac na gladka paste
Jesli z dodatkiem octu, mozna przechowywac w lodowce w szczelnym pojemniku przez okolo miesiac.
Jesli z dodatkiem octu, mozna przechowywac w lodowce w szczelnym pojemniku przez okolo miesiac.
No comments:
Post a Comment