Saturday, 12 January 2013

Madras curry paste ( homemade)

 Madras curry mix is usually widely available in  additive free, low carbs version, but in case you cannot get gold of the above, you can prepare your very own healthy paste


 Recipe source

2 1/2 tablespoons coriander seeds, dry-roasted and ground
1 tablespoon cumin seed, dry roasted and ground
1 teaspoon brown mustard seeds
1/2 teaspoon cracked black peppercorns
1 teaspoon chili powder (such as cayenne.......not the SW seasoning..)
1 teaspoon ground turmeric
2 crushed garlic cloves
2 teaspoons grated fresh ginger
3 -4 tablespoons white vinegar  ( or apple cider vinegar) ( skip the vinegar if preparing dry curry mix to be used instantly)

Directions:


Put all ingredients except vinegar into small bowl and mix together well.

Add the vinegar and mix to a smooth paste.

Keep for up to one month in an airtight container in fridge.

Polish_pls

2 1/2 lyzki nasion kolendry ( suchych i zmielonych)
1 lyzka kminu rzymskiego ( nasion)- suchych, zmielonych
1 lyzeczka brazowych nasion musztardy
1/2 lyzeczki mielonego pieprzu
1 lyzeczka chilli ( np cayenna czy innego w czystej postaci)
1 lyzeczka kurkumy
2  zabki czosnku- zmiazdzone
2 lyzeczki startego korzenia imbiru
3 -4 lyzki octu spirytusowego ( wole  jednak jablkowy albo wcale jesli mikstura do natychmiastowego uzycia)
 
 
 
                                                    
Sposob przygotowania


wszystkie skladniki ( poza octem) wymieszac dokladnie
Dodac ocet ( opcjonalnie) i wymieszac na gladka paste

 Jesli z dodatkiem octu, mozna przechowywac w lodowce w szczelnym pojemniku przez okolo miesiac.

No comments:

Post a Comment