I slightly modified this recipe for sub sandwich
1 tsp baking powder /soda
1 tsp Celtic sea salt
2 eggs ( 4 id coconut flour used)
2-3 TBSP grated parmesan
1 cup BOILING water (or MARINARA - for more Tomato Basil Bread!)
optional: ad some dried onion chips or onion powder)
Preheat the oven to 220C. I used preheated terraccota pizza circle ( placed it in the oven at this point)
In a medium sized bowl, combine the flour, psyllium powder (no substitutes: flaxseed meal won't work), baking powder/soda and salt. Mix until dry ingredients are well combined. Add in the eggs and mix until a thick dough. Add boiling water or marinara into the bowl. Mix until well combined and dough firms up.
Add parmesan and mix some more
Form a ball and flatten it to approx 0.5 cm thick circle Bake for 10-15 min until golden brown
Remove from the oven and sprinkle with some more grated parmesan
Return to the oven and bake for additional 5 min to for a `crust`
Remove from the oven and add the topping of your choice ( marinara sauce, cheeses, parma ham etc)Bake until all the cheese melted and ready.
the base is suitable for freezing
Polish_pls
moja mala modyfikacja przepisu na bagietke
5 lyzki babki plesznik ( lusek)- zaden inny substytut nie wchodzi w rachube
1 lyzeczka sody
1 tsp soli ( dobrej, o wysokiej zaw mineralow)
2 jajka ( lub 4 jesli uzywamy maki kokosowej)
2-3 lyzki drobno startego parmezanu
1 miarka goracej wody
piekarnik ustawic na 220C.
Ja uzylam ceramicznej plyty do pieczenia pizzy wiec wstawilam ja wczesniej do nagrzania
W sredniej wielkosci misce wymieszac make, babke plesznik, sode, sol.
Dodac jajka u wymieszac na gesta mase
Dolewac stopniowo wrzatek i mieszac do polaczenia. Na koniec dodac parmezan
Mozna tez dodac ok lyzki proszku cebulowego ( suszonej cebuli)
Utworzyc kule i rozgniesc ja dobrze na plycie do pizzy do grubosci ok 0.5 cm.
Wstawic do piekarnika i podpiec przez ok 10-15 min ( do zrumienienia)
Posypac parmezanem, posmarowac sosem pomidorowym wlasnej kompozycji i dac na gore ulubione dodatki ( starty ser, szynke, szpinak, cebule, oliwki itp)
Wstawic do piekarnika i piec do momentu stopienia sera i podpieczenia wszystkich skladnikow
No comments:
Post a Comment