source: Good Food
Ingredients
- 2 onions , quartered
- 4 tbsp sunflower oil ( olive oil)
- 4 garlic cloves , finely crushed
- thumb-size piece fresh root ginger , peeled and very finely grated
- 2 tbsp Madras curry paste( sugar, wheat, corn free or make your own if healthy option not available)
- 2 tsp paprika
- 1 cinnamon stick
- 6 green cardamom , bashed to break the shells
- 4 cloves
- 2 bay leaves
- 1 tbsp tomato purée
- 1kg lean leg of lamb , cut into generous cubes
- 150ml Greek yogurt
- chopped coriander , to garnish
- Put the onions in a food processor and whizz until very finely chopped. Heat the oil in a large heavy-based pan, then fry the onion with the lid on, stirring every now and then, until it is really golden and soft. Add the garlic and ginger, then fry for 5 mins more.
- Tip the curry paste, all the spices and the bay leaves into the pan, with the tomato purée. Stir well over the heat for about 30 secs, then add the meat and 300ml water. Stir to mix, turn down the heat, then add the yogurt.
- Cover the pan, then gently simmer for 40-60 mins until the meat is tender and the sauce nice and thick. Serve scattered with coriander.
Polish_pls
Ingredients
- 2 cebule pokrojone w cwiartki
- 4 lyzki oliwy
- 4 zabki czosnku ( drobno posiekanego
- ok 1 cm swiezego imbiru ( obranego i startego)
- 2 lyzki curry Madras ( bez cukru, maki, kukurydzy itp w skladzie ew wlasna mieszanka) ewentualnie uzyc wlasnej
- 2lyzeczki papryki
- 1 laska cynamonu
- 6 `torebek` zielonego kardamonu ) -usunac luski i rozgniesc w mozdzierzu
- 4 gozdziki
- liscie laurowe2
- 1 lyzka puree pomidorowego lub sos pomidorowy z 4-5 duzych pomidorow
- 1kg chudej jagnieciny ( udziec)- pokrojonej na wieksze kawalki
- 150ml jogurtu greckiego
- pare galazek posiekanej kolendry
sposob przygotowania
- cebule posiekac drobniej w malakserze.
Podsmazyc na oliwie na zloty kolor ( w zeliwnym naczyniu, pod przykryciem, mieszajac od czasu do czasu) - Dodac czosnek i imbir, podsmazyc ok 5 min dodatkowo.
- dodac paste curry ( lub wlasna mieszanke) i pozostale przyprawy + sos pomidorowy. Podgrzewac ok 30 sek.
- Dodac mieso dolewajac ok 300 ml wody. Wymieszac dobrze, zmniejszyc ogien i dodac jogurt
- Gotowac na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok 40-60 min ( do miekkosci, sos powinien zgestniec)
No comments:
Post a Comment