approx 1 jar ( 225g) crunchy peanut butter
( I used Meridian salt and sugar free)
2 eggs ( whisked)
2 tbsp xylitol ( or 1 tsp stevia)
3-4 tbsp ground almond
optional: 1-2 tbsp cacao powder
Mix eggs with xylitol/other sweetener
combine with peanut butter, ground almond and cacao
Mix well forming a dough
tale small pieces ( approx 1 tbsp ) and roll balls which, when squashed, will form a shape of cookie
Place on baking tray, layered with baking paper
Place in hot oven ( 180C) and bake for approx 10 min.)
Polish_pls
Ciastka orzechowe
1 sloik masla orzechowego( 225g)- uzylam grubo mielone `Meridian` bez dodatku soli i cukru
2 jajka- dobrze roztrzepane
2 lyzki xylitolu lub 1 lyzeczka stevii
3-4 lyzki mielonych migdalow
opcjonalnie; 2 lyzki kakao
Jajka roztrzepac z xylitolem/innym cukrem.
Polaczyc z maslem orzechowym i reszta skladnikow. Zagniesc ciast
Odrywac male kawalki ( ok 1 lyzki) formujac kulki ktore nastepnie rozkladamy
na wylozonej papierem blasze plaszczac je delikatnie
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 10 mi
Po wyjeciu, odstawiamy na kilka min do lekkiego wystygniecia ( gorace beda sie kruszyc)
Przekladamy na druciana siatke i zostawiamy do calkowitego wystygniecia
No comments:
Post a Comment