Tuesday 28 October 2014

Chili con carne otherwise

  this time baked in pear shaped mini squashes  topped with cheddar cheese



 all the usual ingredients for chili con carne minus beans
Ingredients

2 tablespoons coconut oil or dripping
1 green bell pepper, large diced
1 red bell pepper, large diced
1/2 cup red onion, large diced
2 kg minced beef
1 tsp chili powder
3 tablespoons ground cumin
2 cloves garlic, minced
1/4 teaspoon cayenne pepper
2 teaspoons Himalayan salt
1 teaspoon ground black pepper
1/2 teaspoon garlic powder
3 Roma tomatoes, diced
2 tablespoons chopped fresh coriander leaves
  grated cheddar cheese


Directions

Heat oil in a large frying pan over medium-high heat. Add peppers and onions and cook until slightly tender. Add the ground beef and spices and cook until browned . Add the diced tomatoesand simmer for about 10 minutes, stirring occasionally.

To serve, garnish chili with cilantro. If desired, top with shredded Cheddar, sour cream, and sliced scallion tops.



 Served in roasted pear shaped squashes




  Polish_pls

Skladniki

2 lyzki oleju kokosowego lub smalcu wolowego/innego
1 zielona papryka pokrojona w kostke
1  czerwona papryka jw
1/2 szkl pokrojonej w kostke cebuli
2 kg mielonej wolowiny
1 lyzeczka chilli ( wiecej zaleznie od mocy )
3 lyzeczki mielonego kminy rzymskiego
2 zabki czosnku rozgniecione
1/4 lyzeczki cayenne
2 lyzeczki soli himalajskiej
1 lyzeczka grubo zmielonego pieprzu
1/2 lyzeczki czosnku w proszku
3 pomidory Roma pokrojone w kostke
2 lyzki kolendry drobno posiekanej
 starty cheddar / kwasna smietana

 Sposob przygotowania

podgrzac tluszcz na duzej patelni  na srednim ogniu.
dodac pokrojona papryke i cebule, zrumienic.
 Dodac mielona wolowine + przyprawy i podsmazyc do zrumienienia.
 Na koniec dodac pokrojone pomidory i dusic przez ok 10 min mieszajac od czasu do czasu.




Podawac posypane posiekana kolendra lub z dodatkiem tartego sera/kwasnej smietany

No comments:

Post a Comment