the base is our fave chocolate keto adapted cake by Maria
`iced` with totally improvised cream made of the following
butter ( approx 1 cup)
6 egg yolks whisked with coconut sugar ( 2 tbsps)
1 cup whipped double cream
raw cacao powder - approx 2 tbsp
roasted hokkaido pumpkin puree - 1/2 cup
1 pureed banana
1 tbsp raw honey
vanilla extract
`iced` with totally improvised cream made of the following
butter ( approx 1 cup)
6 egg yolks whisked with coconut sugar ( 2 tbsps)
1 cup whipped double cream
raw cacao powder - approx 2 tbsp
roasted hokkaido pumpkin puree - 1/2 cup
1 pureed banana
1 tbsp raw honey
vanilla extract
pinch of Himalayan salt
decorated with melted ( in bain-mari) cacao liquor paste , mini button hearts (homemade )
and fresh figs of course
decorated with melted ( in bain-mari) cacao liquor paste , mini button hearts (homemade )
and fresh figs of course
baza to jak zwykle nasza ulubiona keto adaptacja- czekoladowe keto adapted cake wg przepisu Marii Emmerich
Natomiast krem tym razem totalna improwizacja jako za w ostatniej chwili odkrylam brak odpowiedniej ilosci smietany a M w drodze powrotnej nabyl lokalnie to co bylo czyli jakies masowkowe cos czym nie mialam serca pohanbic jakosci ww
Wiec wyciagnelismy z lodowki to co bylo.
i tak krem powstal z
1 kostki masla
6 zoltek doslodzonych 2ma lyzkami cukru kokosowego nierafinowanego i utartych do bialosci
1 szkl smietany ( kremowki )
2 lyzki kakao raw
1/2 szkl puree z pieczonego hokkaido
pure z 1 banana
1 lyzka miodu niepasteryzowanego
ekstrakt waniliowy
szczypta soli himalajskiej
Natomiast krem tym razem totalna improwizacja jako za w ostatniej chwili odkrylam brak odpowiedniej ilosci smietany a M w drodze powrotnej nabyl lokalnie to co bylo czyli jakies masowkowe cos czym nie mialam serca pohanbic jakosci ww
Wiec wyciagnelismy z lodowki to co bylo.
i tak krem powstal z
1 kostki masla
6 zoltek doslodzonych 2ma lyzkami cukru kokosowego nierafinowanego i utartych do bialosci
1 szkl smietany ( kremowki )
2 lyzki kakao raw
1/2 szkl puree z pieczonego hokkaido
pure z 1 banana
1 lyzka miodu niepasteryzowanego
ekstrakt waniliowy
szczypta soli himalajskiej
Maslo +sol utarte na puszysta mase, powoli do niego zoltka wczesniej utarte z cukrem. smietana, puree, banan, miod stopniowo mieszajac dokladnie, reszta skladnikow
Dekoracja z topionej masy czekoladowej ( surowej ), mini czekoladek domowego wyrobu z ww masy rowniez i figi oczywiscie.
No comments:
Post a Comment