with raw cacao liquor
Ingredients
4 large eggs
120 g unsalted butter or coconut oil ( virgin, organic)
400g desiccated coconut
1-2 tbsp xylitol or small amount of stevia
1 tbsp lemon rind ( optional)
lemon juice from 1 lemon ( optional)
2 plain chocolates ( Lindt 85% cocoa would be best)
or equivalent of raw cacao liquor pieces ( preferably )
set the oven to 180C
prepare your baking tray laying it with baking paper
melt butter ( or coconut oil) and leave it to cool
whisk eggs with sweetener, add slowly desiccated coconut, butter/oil, lemon juice and rind
mix gently
add chocolate/cacao pieces
spoon cake mixture to the baking tray
place in the hot oven and bake for 20-25 min or until golden brown
Remove from the oven and place on wire rack to cool
served with fresh fruit ( strawberries, raspberries, blueberries)
Polish_pls
|
sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
- Masło/olej rozpuść i wystudź. Jajka + cukier ubic na puszysta mase. Czekoladę/surowke kakaowa posiekaj na niezbyt małe kawałki.
- Do masy jajecznej dodac wiorki , tluszcz, ew starta skorke cytryny i sok cytrynowy. Wymieszac delikatnie
- Dorzucic kawalki czekolady/surowki kakaowej
- Masę przełóż do formy, wyrównaj wierzch i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20-25 minut, aż się ładnie zrumieni.
- Wyjmij z piekarnika, odstaw na kilka minut, następnie pokrój na kawałki i wystudź na kratce.
zrodlo : MniamMniam
also served for tea with yogurt coated frozen strawberries
and as a base for raspberry and coconut sorbet treat :)
No comments:
Post a Comment