gammon/ bacon pieces ( cooked, shredded)- approx 1 cup
wild garlic ( chopped)- 1 cup
onion pieces ( dehydrated)- a handful
onion powder ( approx. 1 tbsp)
psyllium husks ( 1 tbsp)
almond meal ( approx. 1 cup)
coconut flour- 1tbsp
olive oil- 2 tbsp
milk/butter milk -approx 1/2 cup
3 large eggs- whisked
baking soda- 1 tsp
mix all the dry ingredients together
in separate bowl combine whisked eggs, milk/buttermilk, olive oil
Add wet ingredients to dry mixture. Mix well enough to combine both parts but not too much
( just like you would do for muffins)
Add shredded meat and wild garlic
Mix just so and spoon to ready ramekins or muffin cases
Place in hot oven ( 200C) and bake till golden brown and ready
Great served with fresh tomato and spring onion salad ( salsa style)
or just any fresh greens
Polish pls
Muffiny wytrawne z boczkiem i czosnkiem niedzwiedzim
kawalki boczku -ok 1 miarki ( 220 ml objetosci)
czosnek niedzwiedzi- 1 miarka
suszona cebula- dobra garsc
proszek cebulowy- ok 1 lyzki
babka plesznik- 1 lyzka
mielone migdaly- ok 1 miarki
maka kokosowa- 1 lyzka
oliwa z oliwek- 2 lyzki
mleko/kefir/maslanka- ok pol miarki
3 duze jajka ubite na puszysta mase
soda- 1 lyzeczka
wymieszac sypkie skladniki i dodac do mokrych ( wymieszanych osobno)
tak jak przy muffinach
Wymieszac delikatnie tylko do momentu polaczenia
Dodac boczek, czosnek niedzwiedzi
Nakladac do foremek ceramicznych lub mufinkowych ok 3/4 wysokosci
Wstawic do nagrzanego piekarnika- 200 stC
Piec do zrumienienia na zloty kolor ( ok 10-15 min zaleznie od wielkosci foremek)
Idealne na cieplo lub zimno, np z salatka pomidorowa w stylu salsa
No comments:
Post a Comment