Wednesday, 9 May 2012

Wild garlic and gammon/bacon muffins


  gammon/ bacon pieces ( cooked, shredded)- approx 1 cup
wild garlic ( chopped)- 1 cup
 onion pieces ( dehydrated)- a handful
 onion powder ( approx. 1 tbsp)
 psyllium husks ( 1 tbsp)
almond meal ( approx. 1 cup)
 coconut flour- 1tbsp
olive oil- 2 tbsp
milk/butter milk -approx 1/2 cup
 3 large eggs- whisked
 baking soda- 1 tsp

 mix all the dry ingredients together
in separate bowl combine whisked eggs, milk/buttermilk, olive oil
 Add wet ingredients to dry mixture. Mix well enough to combine both parts but not too much 
( just like you would do for muffins)
 Add shredded meat and wild garlic
 Mix just so and spoon to ready ramekins or muffin cases
 Place in hot oven ( 200C) and bake till golden brown and ready
  Great served with fresh tomato and spring onion salad ( salsa style)
 or just any fresh greens




   Polish pls


 Muffiny wytrawne z boczkiem i czosnkiem niedzwiedzim


 kawalki boczku -ok 1 miarki ( 220 ml objetosci)
czosnek niedzwiedzi- 1 miarka
suszona cebula- dobra garsc
proszek cebulowy- ok 1 lyzki
babka plesznik- 1 lyzka
mielone migdaly- ok 1 miarki
maka kokosowa- 1 lyzka
oliwa z oliwek- 2 lyzki
mleko/kefir/maslanka- ok pol miarki
3 duze jajka ubite na puszysta mase
soda- 1 lyzeczka

 wymieszac sypkie skladniki i dodac do mokrych ( wymieszanych osobno)
tak jak przy muffinach
Wymieszac delikatnie tylko do momentu polaczenia
 Dodac boczek, czosnek niedzwiedzi
 Nakladac do foremek ceramicznych lub mufinkowych ok 3/4 wysokosci
 Wstawic do nagrzanego piekarnika- 200 stC
 Piec do zrumienienia na zloty kolor ( ok 10-15 min zaleznie od wielkosci foremek)

 Idealne na cieplo lub zimno,  np z salatka pomidorowa w stylu salsa












No comments:

Post a Comment