Ingredients:
3 cups of nuts (I used 1 cup almonds, 1 cup cashews & 1 cup of a mixture of hazelnuts, walnuts and macadamias)
2 cup dried & pitted dates ( or unsulphured dried apricots )
1/2 cup coconut oil
1/4 cup cacao butter ( I also added cacao liquor)
1/4 cup honey ( raw honey best)
1/2 teaspoon vanilla powder ( I used coconut extract)
coconut for rolling - about 1/2 cup
Instructions:
- Roast nuts in a 180 degree Celsius (350F) oven until starting to brown. (around 15 minutes)
- Meanwhile, melt the cacao butter, coconut oil, dates and honey in the microwave ( I prefere bain marie
- Grind roasted nuts in a food processor until very fine. (The finer the better).
- Add date mixture and vanilla and process to combine.
- Press tablespoons of mixture into ball shape and roll in coconut.
- Store in the fridge.
- You can eat these straight from the fridge, or bring to room temperature to soften slightly.
kulki kokosowe
skladniki
3 szkl orzechow ( uzylam mieszanki: 1 szkl migdalow, 1 szkl nerkowcow i 1 szkl laskowych, wloskich i macadamia)
2 szkl suszonych daktyli( bez pestek) albo niesiarkowanych suszonych moreli
1/2 szkl oleju kokosowego
1/4 szkl masla kakaowego (dalam surowa mase kakaowa)
1/4 szkl niepasteryzowanego miodu
1/2 lyzeczki wanilii
wiorki kokosowe do obtoczenia- ok 1/2szkl
- orzechy, migdaly wysypac na blache i wstawic do piekarnika( nagrzany do 180stC) na ok 15 min
- w miedzyczasie w goracej kapieli wodnej stopic maslo kakaowe/mase kakaowa, olej kokosowy
- zmielic podpieczone orzechy - w malakserze niezle to wychodzi
- dodac daktyle/morele, wanilie, miod i wymieszac dobrze( tez w malakserze)na tyle by sie polaczyly
- nabierac na lyzke i formowac kulki obtaczajac w kokosie
- przechowywac w lodowce
- mozna jest takie prosto z lodowki lub w temp pokojowej( osobiscie preferujemy to pierwsze :) )
No comments:
Post a Comment