Author: Maria Emmerich
Serves: 16
Ingredients
- CAKE:
- 3 cup blanched almond flour (or 1 cup coconut flour)
- ¾ cup unsweetened cocoa powder
- ½ tsp Celtic sea salt
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp cinnamon (optional)
- 6 eggs (12 eggs if using coconut flour)
- 1 cup Swerve (or equivalent) ( I used raw coconut sugar)
- 3 TBS coconut oil or butter, melted
- 3 TBS unsweetened almond milk or coconut milk (1/2 cup if using coconut flour)
- 1½ cups grated raw zucchini
- 1 tsp vanilla (or other extract like raspberry)
- OPTIONAL: ½ cup chopped walnuts or pecans
- GLAZE:
- ½ cup coconut oil (melted)
- ¼ cup Swerve Confectioners (or equivalent)
- 1 tsp vanilla extract (or other extract like raspberry)
- nagrzac piekarnik do 180 st.
- w sredniej wielkosci misce wymieszac maka migdalowa/kokosowa z sola, kakao, cynamonem, soda.
- w drugim naczyniu roztrzepac jajka mieszajac z cukrem- ok 2-3 min.
- do masy jajecznej dodac stopiony tluszcz, mleko I ekstrakt
- Odcisnac sok ze startej cukinii, nastepnie dodac do masy jajecznej.
- dodac orzechy.
- Polaczyc suche skladniki z mokrymi, mieszajac jedynie do momentu polaczenia Natluscic forme do ciasta ( okragla, wiencowa(?))
- Wstawic do nagrzanego piekarnika I piec ok 5-060 min. Sprawdzic patyczkiem
- Opcjonalnie: upiec mini paczki w foremkach do ww
- Polewa: wymieszac wszystkie skladniki. Polac schlodzone ciasto/paczki
No comments:
Post a Comment